Siebe Rossel studeerde sociaaleconomische geschiedenis en culturele antropologie. Hij schrijft over de ontwikkeling en identiteit van bedrijven, over de relatie tussen mens en techniek, over cultuur en landschap, en over kunst en samenleving. Op grond van zijn ervaring in musea is hij ook actief als freelance tentoonstellingsmaker en projectleider. Daarnaast is hij gastdocent en een veelgevraagd spreker.

“Als economisch historicus ben ik geïnteresseerd in de overgang van landbouw naar industrie en in de ontwikkeling van handel en transport. Hieronder ligt de vraag hoe mensen in hun levensonderhoud voorzien. Hoeveel monden worden gevoed bij welke stand van de techniek? Als sociaal historicus vraag ik mij af hoe technische verandering ingrijpt op onze leefomgeving. Hoe beïnvloedt techniek de relaties tussen mensen? Hoe verhouden lichaam en machine zich tot elkaar?”

“Wie bouwt nog zijn eigen huis of verbouwt zijn eigen voedsel? We zijn allemaal radertjes in een groter geheel. Als antropoloog vraag ik me af waar samenlevingen en organisaties hun samenhang aan ontlenen, en individuen hun identiteit. In een wereldwijd web dat alleen maar groter wordt biedt het gezamenlijk beleven van rituelen, muziek en kunst de geborgenheid waaraan mensen behoefte hebben.”

Nu met het vervagen van de grens tussen het natuurlijke lichaam en de machine de vierde industriële revolutie is uitgebroken worden veel oude vragen opnieuw gesteld. Het verleden is altijd actueel en dat zorgt ervoor dat we de toekomst niet blind tegemoet hoeven te treden. Over deze (en andere onderwerpen schrijf ik teksten en geef ik lezingen voor elke gewenste doelgroep en voor elk publiek.

CONTACT
Telefoon: 06 12142465
E-mail: info@bureausieberossel.nl


Een creatief concept, een verband leggen dat anderen over het hoofd zien, een wild idee in een projectplan gieten en tot resultaat brengen, het is mij op het lijf geschreven.

Een korte schets, een uitgebreide studie, een populaire of een wetenschappelijk onderbouwde tekst op het snijvlak van kunst, cultuur, geschiedenis en actualiteit; ik denk graag met u mee.

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier:

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht